Hűtőkocsi bérlés egyszerűen

A hűtőkocsi bérlés nem is lehetne nélkülözhetetlenebb tevékenység, mint napjaink rohanó világában, ahol a félkész élelmiszerek, vagy a fagyasztott, illetve a romlandó áruk szempontjából életbevágó fontosságú, hogy a hűtőkocsi bérlés megoldott legyen egy cég életében. Hogy miért ennyire fontos a hűtőkocsi bérlés? Lássuk csak. Egy csomó olyan dolog van a hétköznapjainkban, ahol készen kapjuk a dolgokat a fenekünk alá, csak kérnünk kell – olykor persze még ki is kell fizetni. De bele sem gondolunk, hogy micsoda logisztikát igényel az, hogy a húsleves az asztalunkon gőzölögve illatozik és várja, hogy megkóstoljuk. Ugyanilyen természetesen tekintünk például arra is, hogy a hiper-szupermarketekben a polcon lógó összes húsáru friss és kitart minimum a rajta feltűntetett szavatossági idejéig. Jobb esetben persze! Rosszabb esetben egy hétig rohangálunk a budira.

A körültekintően végzett hűtőkocsi bérlés lehetővé teszi a fagyasztott, vagy előírásszerűen kötelezően hűtve, illetve fagyasztva tárolandó áruk egyik pontból a másikba való eljuttatásának üzembiztos lehetőségét: www.hatarauto.hu/hutoauto/. Üzembiztosnak itt azt tekintjük, hogy a hűtőkocsi belső tárolási hőmérséklete nem nő sem tartósan, sem pedig időlegesen egy meghatározott hőmérsékleti szint fölé. Hűtőkocsi bérlés nélkül ugyanígy nem tudnának biztonságosan üzemelni bizonyos cukrászdák, vagy éttermek sem, ahol történetesen nem konkrétan helyben készülnek az egyébként romlandó sütemények, vagy fagylaltok. A jégkrémekről és a fogyasztásra készen szállított fagylaltokról pedig ne is beszéljünk. Idő előtti rövid ideig tartó felengedése is tönkre vágja a termék minőségét, hiszen ott minőségi előírás az állag is, ami felhasználás, illetve a fogyasztás pillanatában kemény kell, hogy legyen.

A hűtőkocsi bérlés legfontosabb jellemzői

hűtőkocsi bérlés

A hűtőkocsi bérlés legeslegfontosabb jellemzőiként nyilván a következő paraméterek számítanak elsődleges szempontnak. A hőmérséklet szinten tartását végző hűtőberendezés teljesítmény- és működési jellemzői, melyek meghatározzák, hogy az adott hűtőkocsi milyen hosszú ideig képes bizonyos fagyasztási hőmérséklet előállítására, illetve mindezt milyen energiafelhasználás mellett teszi, hiszen nem mellékes emellett az sem, hogy mindez mennyibe fog kerülni első sorban a tulajdonosának, másodsorban pedig a hűtőautó majdani bérlőinek. A hűtőberendezés és a hűtőkapacitás együttesen előre vetítheti a rendszer működésének várható élettartamát, hiszen ne gondoljuk, hogy egy ilyen berendezés örökéletű. Ahol szerkezeti anyagok tartósan extrém hőmérsékleti körülményeknek, illetve azok változásainak vannak kitéve, ott a tönkremenetel garantált, csak az időpontja kérdéses. Gondoljunk csak arra, hogy otthon nálunk, vagy rokonoknál, illetve ismerőseinknél olykor-olykor azért elugranak hűtőt venni, még ha nem is évente. A hűtőkocsi is tulajdonképpen egy hűtőszekrény, ami mozog.

A hűtőkocsi bérlés technikai menete

A hűtőkocsi bérlés legelső mozzanata nyilván az volna ideális esetben, ha a tisztelt érdeklődő meghatározza a szállítani és egyidejűleg tárolni kívánt kapacitást, vagyis hogy mennyi áru férjen egyszerre a hűtőautóba. Aztán érdemes egy úthosszt is kalkulálnia, hogy legalább nagyjából tisztában a befutni kívánt útszakaszok lehetséges verzióival, hiszen a sofőr is ember, és valószínűleg több alternatíva közül választ majd útja során, igazodva az aktuális forgalmi és közlekedési állapotokhoz és persze a megrendelő igényeihez.