Milyen az új IVECO Dailyvel az élet?

Megéri IVECO Dailyre váltani? Mindenképpen!

Az IVECO Daily már hosszabb ideje van a piacon, az új szériából érdemes tehát meggondolni, hogy megéri megvásárolni egy modellt. Nekem már van egy, így szeretném részletesebben is bemutatni, beszámolni néhány tapasztalatról, hogy másoknak könnyebb legyen a döntés: Spoiler alert: minden tekintetben megéri. 

Mit tud egy új IVECO Daily, amit a régebbi furgonok nem?

Természetesen nincs baj azzal, hogyha az ember egy régi furgont használ, ami jól bevált és kényelmes. Nem kell évente új járművet vennünk, vagy egyáltalán járművásárláskor új furgont venni, hiszen használtan is nagyon jó kis fuvaroskocsik kaphatók. Amit azonban érdemes megfontolni, az az, hogy egy újabb IVECO Daily-féle autónak már sokkal jobb esélyei vannak a „túlélésre” hosszútávon. Az alkatrészeket a cég folyamatosan újítja, az újabb darabokban ki van küszöbölve minden hiba, így az élettartam is sokkal tágabb lehet, mint egy régi modell esetében. Ez számunkra spórolást jelent pénzben is persze, de emellett még jól is járunk, mert kevesebbszer kell ellátogatni a szervizbe, és így nem mulasztunk el munkanapokat, munkalehetőséget, fuvarozási időpontokat. 

iveco-daily_pic3

Az újabb modellek szintén jobbak üzemanyag-felhasználás szempontból. Kevesebb üzemanyag használatával tovább tudunk egyhuzamban az úton lenni, kevesebb megállóval gyorsabban el tudjuk érni az uticélt. Persze ennek a legfőbb előnye mindenképpen az, hogy az ember sokat tud spórolni. Az üzemanyagárak mostanában sokat emelkedtek, így a fuvarozás is sokkal nagyobb összeget jelent az ember számára, úgyhogy mindenképpen egy olyan járműre lesz szükség, amely gazdaságos kihasználást ígér. 

Az újabb járművek a jobb üzemanyag-kihasználás segítségével és persze a fejlesztések segítségével egyben sokkal környezetkímélőbbek is, mint régi társaik. Hogyha ez fontos szempont a választás során az IVECO Daily mindenképpen jó választás, legyen szó régebbi vagy újabb modellekről. Az újak persze sokkal többet tesznek a környezet javításáért, azonban a cég eleve kiemelt figyelmet fordít arra, hogy sokkal jobban környezetbaráttá tegyék a közlekedést. 

De milyen is az IVECO Daily?

Az IVECO Daily sok tekintetben kiváló, hogyha a legújabb darabokat nézzük. Én félig laikusként inkább csak néhány szempontot szeretnék kiemelni a kialakítás és működés tekintetében, azonban természetesen nem nehéz találni a hivatalos oldalon sem hosszú leírást a modellről. 

Amit mindenképpen érdemes megemlíteni a kialakítás tekintetében, az az, hogy ezek a modellek egyre közelebb jutnak az önvezetéshez, számos önműködő programjuk van, amitől a vezetés sokkal kényelmesebbé válik. Minél kevesebb dologra kell az embernek aktívan odafigyelnie, annál jobban tud magára az útra koncentrálni, így a balesetek jelentős százaléka elkerülhető és megelőzhető. A biztonság persze nem csak ebben fokozódott, hanem a kialakítás is kifejezetten ügyel erre, hiszen a vezetés során ez a fő szempont azután, hogy el is jusson a jármű egyik helyről a másikra. 

Az IVECO Daily ennek megfelelően számos olyan biztonsági rendszerrel rendelkezik, amely a városi közlekedést könnyíti meg az ember számára. Modern vészfékrendszere kifejezetten a városi sebességhez alkalmazódott, 50 km/h alatti sebességnél érzékeli az ütközésveszélyt és lassítja a járművet, azonban a vezető akármikor beleszólhat ebbe a folyamatba és módosíthatja azt, de ennél lassabb haladási sebességre is felkészült az IVECO Daily modellje, PRO városi vészfunkcióval, amely főleg parkolásnál vagy szűkebb helyzetekben jelenthet hatalmas segítséget. Itt már nem is kifejezetten a nagyobb balesetek elkerülése a cél, sokkal inkább a kisebb koccanások és káresetek megelőzése. Egy karcolás is sok kellemetlenséggel járhat, veszekedéssel, papírmunkával, és persze időkieséssel is számolhat ilyenkor az ember egy nyugalmas út helyett, így mindenképpen ajánlott elkerülni az ilyen jellegű eseteket. 

iveco-daily_pic3

Összességében, sok olyan technika van, ami számomra nagy segítséget jelent a vezetés során. Nem kell tartani a követési távolság betartásának nehézségeitől, mert segítségemre van a torlódási asszisztens; könnyebb lett a parkolás és a baleseteket és sokkal egyszerűbb elkerülni úgy, hogy az IVECO Daily a segítségemre van. 

Az IVECO Dailyről összességében

Összességében, az IVECO Dailyben én személy szerint megtaláltam mindent, amit egy járműben kerestem. Egyszerre kényelmes és gazdaságos, igazi élmény vezetni, nagyon modern és logikus a kormányberendezése, még a telefon képernyőjét is lehet tükrözni, így könnyebb telefonálni, ami egy futárnak hatalmas előnyt jelent minden tekintetben a munkája során. Ha újra választanom kéne, hogy milyen járművet vásároljak, megint csak az IVECO Daily mellett döntenék, ehhez kétség sem férhet részemről, így másoknak is bátran merem ajánlani ezt a modellt. Érdemes megnézni persze bővebben a leírást, hogy az ember biztos legyen a döntésében, hiszen lehetnek egyéni elvárásaink is, azonban szerintem ebben a modellben nem lehet kifogást találni.