Mokkának a josera kutyatáp a kedvence

Csak a josera kutyatápot esszük

Szerintem a kutyáknál válogatósabb közösség kevés van, bár szerintem ezzel nagyon sokan szállnának vitába velem. Ami azt illeti, meg is szokták tenni, és a válasz mindig az, hogy én kényeztetem el a kutyáimat olyan drága eledelekkel mint a josera kutyatáp, ami egyébként egyáltalán nem a teteje az árkategóriának. Nekem ilyenkor azért mindig megfordul a fejemben, hogy az adott embernek akkor amúgy mit esznek az állatai, hogyha azt, hogy egy néhány ezer forintos tápot ennyire elítélő hangsúllyal tud illetni? Én sosem fogom megérteni az ilyen dolgokat, bár lehet velem van a gond, de ha már van az embernek egy háziállata, akkor miért elkényeztetés az, hogy a legjobbat akarja számára? Én nem takargatom be Mokkát sem mindennap a saját kis ágyában, de ha már az egész életét velem és két másik kutyával éli le, és már gyerekkorában megszerette a josera kutyatápot, akkor iért ne ehetné mindig azt? 

josera-kutyatap_pic1

A josera kutyatápra egyszerűen csak rászoktunk

Szerintem Mokka azért kedveli éppen ezt a kutyatápot annyira, mert már egész gyerekkorától kezdve ezzel etettük. Emlékszem, amikor elhoztuk őt az első otthonától, és a josera kutyatáp kölyökkutyáknak való változatát adtuk neki a kocsiban. Én akkor nem is ismertem a márkát, egy teljesen idegen megyébe utaztunk le érte, és teljesen véletlenszerűen álltunk meg egy állateledelesnél, akitől kértem segítséget, hogy mit ajánl egy kisebb kutyának, akit most hozunk haza. Azt mondta, neki otthon négy kutyája van, és ha azt szeretnénk, hogy ez a kölyök egyből a szívébe zárjon minket, akkor a josera kutyatápot adjuk neki. Amúgy Mokkának egyáltalán nm is kellett az eledel rásegítése, teljesen odáig volt a boldogságtól, amint meglátott minket, és egyből a karomba akart jönni. Aztán a kocsiban órákat utaztunk haza, és míg a férjem vezetett, én addig hátul ültem az első közös kutyánkkal, és próbáltam vele összebarátkozni, játszani. Persze egy idő után a josera kutyatápot is megkapta. Én szeretek úgy gondolni rá, hogy ez a nap életének egy fontos eseménye volt, és emiatt is ragaszkodik annyira ehhez a márkához és táphoz, lehet, hogy még a jellegzetes sárgás csomagolását is megjegyezte a cégnek. Tudom, kicsit szentimentálisnak tűnhetek, de szerintem a kutyák sokkal többet éreznek és értenek a dolgokból, mint amennyit mi feltételeznénk róluk, és ez már csak azért is fontos, hogy mert szintén megint csak oda lyukadok vissza, hogy akkor miért is lenne elkényeztetve Mokka csak azért, mert egy számára fontos emlék és íz létezik, amihez ragaszkodik? 

A josera kutyatáp olyan, mint az első plüssállat

Amikor egy kutyának ad az ember valamit, az hajlamos egy életen át kincsként gondolni a dologra. Mondjuk néha rosszul sül el a dolog, mert csak egy botot vagy egy zoknit ad az ember csak úgy, mert éppen az van kéznél, és máris a kincseskamrába lesz elrejtve a dolog a játékok közé. Szerintem a josera kutyatáp Mokkánál valami ilyesmi lehet, mert gyűjti a csomagolásokat, de mindig csak egyet engedek neki megtartani, mert nem akarom, hogy kupi legyen a háznál. A csomagolást általában ő is a játékok közé gyűjti a kis kutyaházában, és azt szokta taposni, meg tépkedni, ameddig meg nem unja, bár fel nem foghatom, hogy neki ez miért jó. Viszont tudom, hogy a legjobb, hogy ennek a kutyatápnak nem csak szentimentális értéke van, hanem mint eledel is kiváló. 

A josera kutyatáp minden tekintetben megfelelő

A josera kutyatápot már csak azért sem akarom megvonni Mokkától, mert szerintem egyébként az egyik legjobb márka. Gondoltam rá, hogy adok neki mást, nem ízlett neki már gyerekként sem, de mióta nagyobb lett, igazából nem is kérdés számunkra, hogy egyszerűen ő ezt szereti. És tényleg, hogyha az ember egy jó minőséget szeretne jó áron, akkor szerintem ez a márka egyébként teljesen megfelelő, számos ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaz, nem olyan ballaszt anyagokkal dúsított és sok esetben káros termék, mint a legtöbb olcsó termék. 

josera-kutyatap_pic2

Azonban nem is indokolatlanul drága, ahol az ember már azt érzi, hogy nem a tápért fizet tulajdonképpen, hanem azért, hogy a cég még többet tudja magát hirdetni, meg mindenféle különleges és felesleges csomagolásokat készíteni, ami felhívja magára az emberek figyelmét. Én nem vagyok a marketing ellen, de azért nem árt, hogyha van egy határa a dolognak. Ha jó is a minőség, akkor sem kell minden reklámszünetben leadni egy hirdetést, mert az ember úgyis tudja, hogy ő fogja megfizetni ennek az árát. A szó szoros értelmében. 

A josera kutyatápot ellenben kevesen ismerik, de a minősége miatt azért megkapja a kellő figyelmet ahhoz, hogy egy jól működő cég legyen, és én ez az, amiben igazán hiszek. Hogy a minőség az igazi reklám, nem a hirdetések. 

Összességében a josera kutyatápról

Szóval ne mondja nekem senki, hogy Mokka el lenne kényeztetve, miközben az egyik legjobb kutyatápot kapja a piacon, de mégis egy középkategóriás áron, jó kiszerelésekben, tele hasznos tápanyagokkal. Odafigyelni valakire, akiért felelősséggel tartozunk, nem ugyanazt jelenti, mint az elkényeztetés, és remélem, erre hamarosan ezek a gazdik is rájönnek a saját kutyáik érdekében.